Olej z czarnego kminku

listopad 29th, 2006

Czarny kminek – zwany jest też złotem faraonów - jest niezwykłą substancją naturalną znaną od tysiącleci ze swych leczniczych wartości. Egipcjanie od zawsze bardzo cenili sobie małe czarne nasiona tej rośliny. Otóż głównym substancji o nazwie olej z czarnego kminku są nienasycone niezbędne kwasy tłuszczowe. Kwasy te są niezastąpionym budulcem w organizmie człowieka i odgrywają niezwykle ważną rolę przy wytwarzaniu tak zwanych prostaglandyn. Prostaglandyny są to substancje podobne do hormonów, sterujące wieloma podstawowymi funkcjami organizmu. Olej z Czarnego Kminku może być stosowany również zewnętrznie – jako kosmetyk w pielęgnacji włosów i skóry.

Entry Filed under: Bez kategorii

Leave a Comment

Required

Required, hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

sierpień 2008
P W Åš C P S N
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Most Recent Posts

Plisowanie
Plisowanie
www.plisowanie.za.p…
Drukarki, drukarka
Drukarki
drukarki.sklepiki.p…
Merlot
Merlot
www.starewino.pl
Praca w Walii
Praca w Walii
www.anglus.pl
Zamiatarki
Sprzęt czyszczący, odkurzacze
www.dawo.com.pl
meble kuchenne
meble kuchenne
www.frontymdf.pl
linie lotnicze
wakacje
www.ercom.com.pl
teksty piosenek
lyrics
www.text.citeshop.i…
apteka internetowa
Warszawa tanie leki
www.wawapteka.pl