Archive for listopad 29th, 2006

Olej z czarnego kminku

Czarny kminek – zwany jest też złotem faraonów - jest niezwykłą substancją naturalną znaną od tysiącleci ze swych leczniczych wartości. Egipcjanie od zawsze bardzo cenili sobie małe czarne nasiona tej rośliny. Otóż głównym substancji o nazwie olej z czarnego kminku są nienasycone niezbędne kwasy tłuszczowe. Kwasy te są niezastąpionym budulcem w organizmie człowieka i odgrywają niezwykle ważną rolę przy wytwarzaniu tak zwanych prostaglandyn. Prostaglandyny są to substancje podobne do hormonów, sterujące wieloma podstawowymi funkcjami organizmu. Olej z Czarnego Kminku może być stosowany również zewnętrznie – jako kosmetyk w pielęgnacji włosów i skóry.

Add comment listopad 29th, 2006


Calendar

listopad 2006
P W Åš C P S N
« paź   lut »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Posts by Month

Posts by Category

zdjęcia ślubne
katering
lekcje tańca
fotograf
konsultant ślubny

Wynajem samochodów - Telefony komórkowe - Kultura - Mieszkania Wrocław - Opisy gg - Opisy gg - Produkcja lamp - łeba - Sukienki - Projektowanie stron